Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Οι Μαθητές του Γ1 και του Α3 στέλνουν μήνυμα προς όλους, σαν δώρο Χριστουγέννων...

<<Κοίτα λίγο γύρω σου, αυτό ήταν που ήθελες;>>

Να δίνεις αγάπη τόση κάθε μέρα σαν να είναι Χριστούγεννα. Να δείχνεις δύναμη και να έχεις ελπίδα. Μην απογοητεύεσαι, μην τα παρατάς και ζήσε την κάθε σου στιγμή σαν να είναι η τελευταία. Το κλειδί για να τα βγάλεις πέρα με τη ζωή είναι να ξέρεις να παλεύεις γι αυτά που θέλεις. Έτσι θα βγεις κερδισμένος.

Ένας σκοτεινός δρόμος, μια απέραντη εξαθλίωση, όλα αυτά γύρω σου και εσύ τι κάνεις γι’ αυτό..;;; Χριστούγεννα και γιορτινό κλίμα σου λένε μετά!!

Ευτυχισμένη και γιορτινή Ελλάδα είναι αυτή που όποια πέτρα και αν σηκώσεις θα δεις ανθρώπους να μάχονται για το συνολικό καλό ΚΑΙ ΟΧΙ υποκριτές με γιορτινά προσωπεία!


Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΥΜΑ…


                                                      ΖΩΗ
Ζήσε τώρα. Ζήσε όσο είναι νωρίς. Μην αφήσεις να σου φύγει μέσα από τα χέρια. Ζήσε την κάθε ευκαιρία που σου δίνεται.
                                                   ΑΞΙΖΕΙ


ΜΗΝ ΔΙΝΕΙΣ  ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΖΩΗ… ΚΑΝΕ ΤΗ ΖΩΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ… ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΑΧΗ, ΔΙΚΑΙΩΣΗ, ΝΙΚΗ ΜΕ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗ ΖΩΗ!!!!!!


Η Ελλάδα του σήμερα μια Ελλάδα της κρίσης όπου κάθε Έλληνας προσφέρει και βοηθά τον συνάνθρωπο του μόνο τα Χριστούγεννα και τον αγνοεί τις υπόλοιπες μέρες, λοιπόν αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα.


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ – ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ!!

Τα Χριστούγεννα  δεν είναι μόνο χαρά, κοίτα γύρω σου υπάρχει λύπη!!


Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή που μ’αρέσει  περισσότερο από όλες τις άλλες γιορτές!
Σίγουρα όχι μόνο για εμένα αλλά και για πολλά άλλα παιδιά…
Πάντα όμως γύρω μας αν έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά θα δούμε παιδιά όπου δεν  έχουν να φάνε,δεν έχουν χρήματα να ζεσταθούν και να περάσουν με αξιοπρέπεια τις γιορτές!
Και όλα αυτά όταν εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο περιμένουν δώρα να ανοίξουν, μελομακάρονα και κουραμπιέδες να φάνε και καλοντυμένα έτοιμα για κάλαντα! 


Πολύ άνθρωποι ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους και βλέπουν την ανάγκη των συνανθρώπων τους μονάχα στις γιορτές! Η συμπεριφορά τους αυτή επιδεικνύει, τον μεγάλο τους εγωισμό και την αδιαφορία τους για τους συνανθρώπους τους! Πολλά παιδιά έχουν την ανάγκη των γιορτών για να νιώσουν την φιλανθρωπία των συνανθρώπων τους! Ο κόσμος πρέπει να έρθει στα χέρια των παιδιών. Μόνο τότε θα ενδιαφερθούμε πραγματικά για τον συνάνθρωπό μας, αφού τότε θα έχουμε συνέχεια γιορτές!!! Καλά Χριστούγεννα! 


Άνοιξε τα μάτια σου! Δες τι γίνεται γύρω σου…!Γίνε άνθρωπος
Νιώσε τους γύρω σου με όση καρδία σου έχει απομείνει
Τα Χριστούγεννα δεν είναι δώρα, ωραία μουσικη, και ξενοιασιά.!
Για μερικούς ανθρώπους είναι μόνο δυστυχία! Γιατί προσπερνάς αυτούς που κοιμούνται στον δρόμο; Γιάτι δεν τους καταλαβαίνεις;
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ!



Απευθύνομαι σε εσάς τους ενήλικες,  θέλοντας  να σας  ρωτήσω. θέλετε να κάνετε χαρούμενα Χριστούγεννα ; Αν ναι κάντε το διαφορετικά φέτος προσφέροντας και στους συνανθρώπους σας το ίδιο.



Εγώ πιστεύω  ότι κάποιοι γονείς θα πρέπει να φροντίζουν τα παιδιά τους,ακόμη  και χωρίς οικονομική άνεση, τα παιδιά τους να ντύνονται ζέστα κάθε μέρα  ειδικά τον χειμώνα, τουλάχιστον  να έχουν ένα μπουφάν ή χοντρά ρούχα.
Ελπίζω όλοι οι γονείς που το διαβάσανε με λίγη προσπάθεια να μπορέσουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους… 
Επίσης εύχομαι
 ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Και τα δύο είναι το ίδιο
Εσύ είσαι αυτός που το κάνει
Διαφορετικό !!! 


Πολλά παιδιά βλέποντας αυτήν την εικόνα μετρούν τις ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα, μέχρι τον ερχομό του Άγιου Βασίλη και των δώρων τους.

Θα έρθει;
Υπάρχει τζάκι αναμμένο για κάθε παιδί;
Κι ένα δώρο;
Και χαρά, ζεστασιά, αγάπη;


                                      Όλοι μαζί για μια νέα χρονιά!!!!
Τον τελευταίο καιρό στην   Ελλάδα  βλέπω πως υπάρχει  μια μεγάλη οικονομική  κρίση έτσι φέτος τα Χριστούγεννα   δεν θα είναι ίδια με τα προηγούμενα  για αυτό πρέπει  όλοι να βοηθήσουμε τις άπορες οικογένειες κάνοντας  διάφορες δωρεές  σε  ιδρύματα  και  να έτσι να βοηθήσουμε όλοι μας σε αυτή την προσπάθεια.! 


Γιατί να θυμόμαστε τα φτωχά παιδιά μόνο τα Χριστούγεννα? Γιατί να μην τα βοηθάμε και όλο τον υπόλοιπο φτωχό κόσμο όλο τον χρόνο? Δεν είναι κρίμα μερικά παιδιά να υποφέρουν χωρίς λόγο και αιτία? Ας βοηθήσουμε λοιπόν όλο τον κόσμο να είναι ευτυχισμένος όλο τον χρόνο!!!





Πρέπει να ξέρετε ότι τα Χριστούγεννα είναι για όλους, και όχι πάντα γιατί κάποια παιδιά δεν μπορούν να γιορτάσουν λόγο ΦΤΩΧΕΙΑΣ και με τα λεφτά από τα κάλαντα πληρώνουν το ενοίκιό τους και διάφορα άλλα. Εμείς όμως όταν καλαντάμε τα λεφτά τα ξοδεύουμε σε πράγματα που δεν μας είναι χρήσιμα σε κάτι, και τα χαλά άσκοπα με ρούχα παπούτσια και λοιπά. Ενώ πρέπει να σκεφτόμαστε αυτά τα παιδιά που δεν έχουν να φάνε και δεν έχουν τίποτα για να ζεσταθούν. Οι γονείς όμως ξοδεύουν όλα τους τα λεφτά αγοράζοντας δώρα στα παιδιά τους!!!!! Όμως έτσι τα κακομαθαίνουν πολύ και όλο τα μετά ζητάνε και ξαναζητάνε. Επίσης στο σχολείο δεν πρέπει οι γονείς να δίνουν στα παιδιά τους 5 και 10 ευρώ, πρέπει να δίνουν 1 ευρώ αλλά και καλύτερα να μας δίνουν φαγητό από το σπίτι γιατί δεν ξέρουμε στο κυλικείο τι έχουν τα φαγητά μέσα. Γι’ αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε και τα φτωχά παιδιά που δεν έχουν τίποτα!



Σήμερα στη σημερινή Ελλάδα πολλά παιδιά δεν έχουν αρκετά χρήματα για να πραγματοποιήσουνε ορισμένες ανάγκες τους ή για να πάνε σε μέρη που επιθυμούνε. Πρέπει λοιπόν οι μεγάλοι  πιο πολύ να βοηθήσουν κυρίως τις άστεγες οικογένειες αλλά και τις οικογένειες που δεν έχουν την ίδια οικονομική βοήθεια όπως κάποιες άλλες οικογένειες που παίρνουν χρήματα από το κράτος επειδή δουλεύουν. Κάποιες οικογένειες όμως δεν έχουν δουλειές. Θα ήθελα λοιπόν  από όλη την Ελλάδα να προσφέρει σε όλες τις άστεγες οικογένειες  χρήματα.
Ξεκινώντας από σήμερα
Όχι από αύριο



Τι είναι πραγματικά τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα για τους ανθρώπους είναι μια γιορτή του χρόνου που τότε θυμούνται ότι είναι φιλάνθρωποι και πρέπει να προσφέρουν κάτι στους συνανθρώπους τους. Αυτό όμως δεν φτάνει. Νομίζεις ότι με την μία φορά, μία φορά που βοήθησες κάποιον που είχε ανάγκη αυτές τις μέρες και όλο τον υπόλοιπο χρόνο δεν έχει κανένα πρόβλημα; ΚΑΘHΣE ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΛΟΓΙΚΑ!!! Δεν είναι αρκετό αυτό. Δεν φτάνει . Κάνε κάτι για να γίνει ο κόσμος καλύτερος!!!



Αγαπητοί  συνάνθρωποι   πρέπει  να   δείτε τους γύρο σας  που δεν έχουν να φάνε τα παιδιά  και  δεν έχουν να ζεσταθούν  και εσείς  ξοδεύετε για ρούχα  και  κοσμήματα .Στα Χριστούγεννα  τρώτε γαλοπούλες και κοτόπουλα  ενώ οι άνθρωποι βγαίνουν  να ζητιανεύουν ,καθαρίζουν  τα τσάμια  από τα αμάξια αυτό δεν επιτρέπετε  για μια χώρα όπως την Ελλάδα.