Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Η Βιβλιοθήκη μας μιλάει «Γερμανικά»



Τη φετινή σχολική χρονιά, αφού ανακαινίσαμε με επιτυχία την βιβλιοθήκη μας, σκεφτήκαμε να τις μάθουμε να «μιλάει » και γερμανικά ....

Στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τους μαθητές που παρακολουθούν το μάθημα των  γερμανικών  στο σχολείο μας, οι καθηγητές  Ταρασίδου Μαρία και  Γκαγκάνης Χρήστος διάλεξαν μια σειρά από 20 περίπου βιβλία γερμανικών, για να εμπλουτίσουν την βιβλιοθήκη.

Οι τίτλοι αυτοί είναι κατάλληλοι τόσο για το επίπεδο των μαθητών (Α1 και Α2 του κρατικού πτυχίου ), όσο και για την ηλικία τους με τα θέματά  τους.
Το ιδιαίτερο με την πλειοψηφία  των βιβλίων αυτών είναι,  πως στους μαθητές δίνεται η δυνατότητα όχι μόνο να διαβάσουν ένα ακόμη κείμενο στα γερμανικά, για να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους και να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό της γλώσσας που μαθαίνουν, αλλά να το ακούσουν κιόλας,  γιατί συνοδεύονται από CD, μέσω του οποίου έχουν την δυνατότητα να βελτιώσουν την προφορά τους.

Επιπλέον, ανάμεσα στα νέα βιβλία συμπεριλαμβάνονται και λεξικά, τα οποία είναι επίσης στην διάθεση των μαθητών μας ως βοήθημα στη μελέτη της γερμανικής γλώσσας.

Αφού λοιπόν μάθαμε στην βιβλιοθήκη μας να «μιλάει... γερμανικά», σας προσκαλούμε να δανειστείτε τα γερμανόφωνα βιβλία που διαθέτει και..... να την «ακούσετε».

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς από τους  τίτλους:
Die Nachbarn  / οι γείτονες
Der Baron Muenchchausen /  O Βαρόνος Μουνχαουσεν
Der Nussknacker / Ο καρυοθραύστης
Das geheime Rezept / Η μυστική συνταγή
Till Eulenspiegel  / Τιλ Όιλενσπιεγκελ
Tina Hamburg / Η Τίνα στο Αμβούργο
Franz Muenchen  / Ο Φραντς στο Μόναχο



 Για περισσότερες πληροφορίες η υπεύθυνη καθηγήτρια  κ.Ταρασίδου Μ. είναι στην διάθεσή σας.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις, Εντυπώσεις, Συμβουλές... Η κατάθεση της γνώμης σας θα μας βελτιώσει!