Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο - 6 Μαρτίου 2013






Το σχολείο μας συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε η Παιδαγωγική Εταιρεία στις 6 Μαρτίου 2013 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Σκύδρας. Το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι μαθήτριες Πεχλιβάνη Χαρούλα και Τσιντονίδου Ισμήνη, μαθήτριες της Γ' τάξης, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας πληροφορικής Παυλίδου Κάκιας - ΠΕ19. Στην Ημερίδα συμμετείχαν επίσης η κ. Αμπράζη Ζωή, δασκάλα ειδικευμένη στην ειδική αγωγή καιη κ. Γεραντζή Διαλεχτή, ψυχολόγος.

Από τη μεριά μας εστιάσαμε στο cyberbulling, στην παραπληροφόρηση, στην αποπλάνηση, στις μάσκες των nicknames και προτείναμε ως τρόοπ αντιμετώπισης όλων των κινδύνων το ακονισμένο ΚΡΙΤΗΡΙΟ του χρήστη και ειδικά σε περιπτώσεις που ο χρήστης είναι ανήλικος, μέχρι να αναπτυχθεί το αυστηρό του κριτήριο, ο υπολογιστής να τοποθετείται σε κοινόχρηστο χώρο του σπιτιού, ώστε να υπάρχει στοιχειώδης επίβλεψη από το γονιό.

Ανοίξαμε ένα "παράθυρο" ακόμη, ώστε να ακουστεί η φωνή του εφήβου, όχι τη στιγμή που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να εκπονήση μία εργασία του, μα τη στιγμή που αντιμετωπίζει μία απόρριψη, μία αποτυχία και βρίσκεται σε ευάλωτη ψυχική κατάσταση, οπότε και μπορεί να "πέσει" στα δίχτυα "καλοπροαίρετων" χρηστών που κρυμμένοι πίσω από ψευδώνυμα προσφέρονται ευγενικοί, έμπιστοι, αφοσιωμένοι, να συμβουλέψουν τον Νέο, ΧΩΡΙΣ όμως ΚΑΝΕΙΣ από αυτούς να αναλαμβάνει την ΕΥΘΥΝΗ της συμβουλής του.

Κλείσαμε τονίζοντας πως οι άνθρωποι που πραγματικά νοιάζονται για μας είναι οι Γονείς μας, ακόμη και στην δύσκολη περίοδο της Εφηβείας, όπου οι συγκρούσεις μαζί τους είναι διαρκείς.
Η αξία του διαδικτύου έχει πρόσημο συν, όταν χρησιμοποιείται στοχευμένα προς τη γόνιμη δημιουργία. Διαφορετικά μπορεί να αποβεί καταστροφικό για τον ψυχισμό του ατόμου.
 --------

Ευχαριστούμε την Πρόεδρο της Παιδαγωγικής Εταιρείας  Οσμαντζικίδου Βαρβάρα για την πρόσκληση να συμμετάσχουμε στην Ημερίδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις, Εντυπώσεις, Συμβουλές... Η κατάθεση της γνώμης σας θα μας βελτιώσει!