Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Συνεργασία με το Σύλλογο Ζωόφιλων Γιαννιτσών




Στα πλαίσια της Εφημερίδας του σχολείου μας, «ΒΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ», με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Παυλίδου Κάκια – ΠΕ19, ξεκινήσαμε εποικοδομητική συνεργασία  με το Σύλλογο Ζωόφιλων Γιαννιτσών, που τον εκπτοσωπεί η κ. Κική Δημητριάδου. Ήδη η κ. Κική Δημητριάδου έχει επισκεφτεί το σχολείο μας και είχαμε μία πρώτη επαφή με θέμα τα αδέσποτα ζώα. Δέχτηκε ερωτήσεις από τους μαθητές και απάντησε σχετικά με τις δράσεις του Συλλόγου.
Η συνεργασία μας επεκτείνεται και στις 6-12-2011, ημέρα Τρίτη, θα υποδεχτούμε την κ. Παυλίνα Παμπούδη, Συγγραφέα, να μιλήσει στην ευρύτερη δημοσιογραφική ομάδα μας. Το θέμα συζήτησης θα είναι τα Ζώα, μα και η δημιουργική γραφή. Ήδη προετοιμάστηκαν σχετικά οι μαθητές με κείμενα που τους μοιράστηκαν από το βιβλίο με τίτλο «Σκυλολόγιο» που δημοσίευσε σε μορφή Ημερολογίου η κ. Παμπούδη.
Στοχεύουμε να πραγματοποιήσουμε επιπλέον δράσεις όπως φωτογράφιση των αδέσποτων ζώων ανά γειτονιά, συλλογή τροφίμων που περισσεύουν για να προωθηθούν σε προσιτά σημεία από το Σύλλογο Ζωόφιλων, ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση τα αδέσποτα. Δημιουργία μιας γωνιάς στο σχολείο όπου θα εκθέσουμε το υλικό που θα συγκεντρώσουμε.
Επίσης, παρακολουθούμε στενά το ιστολόγιο του Συλλόγου:   adespotesagapes.blogspot.com, και στοχεύουμε να αποδείξουμε πως όταν είσαι Άνθρωπος με Α κεφαλαίο, τότε η τρυφερότητα, η ευαισθησία και η φροντίδα σου απευθύνονται σε κάθε ζωντανό Πλάσμα που συγκατοικεί μαζί σου στην Πόλη σου, στην αυλή σου, στο σπίτι σου και στην ευρύτερη περιοχή σου. Ζωντανή είναι και η Φύση, όπως το δάσος, που απαιτεί την προστασία μας και οφείλουμε να το διαφυλάξουμε, καθώς και κάθε ζώο που ζει δίπλα μας.

Οφείλουμε να επισημάνουμε πως η ύπαρξη Συλλόγων όπως ο Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών,που δεν είναι κερδοσκοπικός και βασίζεται στην εθελοντική προσφορά, τιμά την κοινωνία μας και μας υπενθυμίζει πως το μεγαλείο της προσφοράς είναι να χαρίζεις χρόνο και εαυτό.


2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών και την καθηγήτρια τους που έχουν τόση όρεξη να βοηθήσουν... Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μαγική λέξη κάθε συνεργασίας είναι η ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ.
    Μέσα σ'αυτό το πλαίσιο όπου ενισχύεται "η ΙΣΧΥΣ εν τη ενώσει" ευελπιστούμε να προβούμε σε εποικοδομητικές δράσεις, και σας θέλουμε δίπλα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προτάσεις, Εντυπώσεις, Συμβουλές... Η κατάθεση της γνώμης σας θα μας βελτιώσει!