Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ : ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Σχολ. Έτος 2012-13

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2012-2013
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ : ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ


Λίγα λόγια για το πρόγραμμα μας.
Φέτος, η ομάδα μας αποφάσισε να οργανώσει την ανακύκλωση στο σχολείο. Επειδή η ανακύκλωση είναι μια συμμετοχική υπόθεση ήταν απαραίτητη η βοήθεια όλων των μαθητών και καθηγητών προκειμένου το πρόγραμμα να έχει επιτυχία. Πράγματι, το πρόγραμμα απασχόλησε όχι μόνο τους 30 μαθητές της ομάδας μας αλλά και όλους τους υπόλοιπους στο 2ο Γυμνάσιο. Συγκροτήθηκαν πολλές εθελοντικές ομάδες μαθητών απ’ όλα τα τμήματα του σχολείου που συνεργαστήκαμε για να αλλάξουμε το χώρο όπου ζούμε.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος κατορθώσαμε να μαζέψουμε πάνω από 300 κάδους ανακυκλώσιμο χαρτί, εκατοντάδες χαρτάκια και μπουκάλια και κινητοποιήσαμε όλες τις τάξεις διοργανώνοντας έναν άτυπο διαγωνισμό μεταξύ τους για την ανάδειξη της τάξης με την καλύτερη διαχείριση της ανακύκλωσης. Για την ιστορία, το Β2 αναδείχθηκε νικητής και βραβεύτηκε με μια περιβαλλοντική εκδρομή!
Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα μας έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με πολλά παιδιά και καθηγητές, να αναδείξουμε τα καλλιτεχνικά και οργανωτικά μας ταλέντα και με υπεύθυνο τρόπο να αναβαθμίσουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Επίσης, απολαύσαμε μια περιβαλλοντική εκδρομή στο ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου, δημιουργήσαμε έργα από ανακυκλώσιμα υλικά για το μάθημα της τεχνολογίας, γράψαμε  άλλους στίχους σ’ ένα γνωστό τραγούδι, εμπνευσμένους από την ανακύκλωση, και το παρουσιάσαμε  δραματοποιημένα.
















Συμμετείχαν οι μαθητές: Τζήντρος Στέφανος, Χατζηασλανίδου Ελισάβετ, Τυφλοπούλου Αγγελική, Σπυρίδου Αρετή, Τολούπη Ανθή, Πιρπιλίτσης Θωμάς, Μωυσιάδης Ιωάννης, Ρετσιλά Μαριλένα, Παπαδοπούλου Μένια, Μπισάρα Άνταμ, Περπερίδου Ελένη, Σεφγκίνι Ντάνιελ, Πλιόγκα Ιωάννα, Παπαδοπούλου Μαρία, Βασιλειάδου Φαίη, Βουζίνα Χρυσούλα, Ταρασίδου Δέσποινα, Σιμήτη Παρασκευή, Τσαούσογλου Θεοδώρα, Σταμενίτου Αθανασία, Πετρίδης Γεώργιος, Κουτσούδη Στέλλα, Καρυπίδου Καλλιόπη, Κενανίδης Ρωμανός, Κουλέρδας Νικόλαος, Μεταξα Ευδοξία, Κόιτση Ελισάβετ, Κυριαζής Παύλος, Λαμπριανίδης Αλέξανδρος, Σαββίδου Ευαγγελία.
Στη δραματοποίηση συμμετείχαν και οι: Περπερίδης Πέτρος, Ραμαντάνι Κώστας, Παπαδόπουλος Αργύρης, Νικολαίδου Νικολέτα, Σάλλης Χρήστος, Παντελίδου Μάρθα, Χαραβητίδης Ανδρέας, Τουλκερίδης Παύλος,Τσελεγγίδης Χρήστος,Τσολερίδης Χρήστος.                                                                                                                                                                                                                                               
Τους στίχους του τραγουδιού έγραψε η Κική Ηλιάδη-Χαρμάνα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να μεταφερθείτε στο video του τραγουδιού της περιβαλλοντικής.

Υπεύθυνη προγράμματος: Γακίδου Ειρήνη
Συμμετέχοντες καθηγητές: Καπάκογλου Αναστασία, Βασιλειάδης Ιωάννης, Ταρασίδου Μαρία, Ντόντουλος Απόστολος, Χρυσανθίδου Λεμονιά ,Μπογιατζή Κυριακή.


Μερικές από τις κατασκευές μας με ανακυκλώσιμα υλικά στο μάθημα της τεχνολογίας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις, Εντυπώσεις, Συμβουλές... Η κατάθεση της γνώμης σας θα μας βελτιώσει!