Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Άνοιξε και λειτουργεί κανονικά η Βιβλιοθήκη του σχολείου μας





H Διεύθυνση και ο σύλλογος καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών αποφάσισαν την ανανέωση και λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης στο σχολείο μας. Κύριος στόχος μας είναι η λειτουργία της βιβλιοθήκης να προσφέρει τα κατάλληλα ερεθίσματα, ώστε οι μαθητές να αγαπήσουν τα βιβλία , να τα αποσυνδέσουν από την υποχρεωτική γνώση και να συνειδητοποιήσουν ότι το διάβασμα είναι επικοινωνία, απόλαυση , χαρά και όχι καταναγκασμός.
            Είναι γενικά παραδεκτό πως το βιβλίο αποτελεί το πιο σημαντικό αγαθό του πολιτισμού, σε ταξιδεύει σε χώρους μαγικούς, σου προσφέρει γνώση, ηθική και διανοητική μόρφωση, αλλά και αισθητική καλλιέργεια. Η σχέση μας με το βιβλίο είναι μαρτυρία ανθρωπισμού. Όπως άλλωστε διατύπωσε ο Γουόλτ Γουίτμαν με πολύ γοητευτικό και απλό τρόπο: «όποιος αγγίζει ένα βιβλίο, αγγίζει έναν άνθρωπο».
            Άλλωστε, πεποίθησή μας είναι ότι το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί οφείλουμε να καλλιεργήσουμε πιο συγκροτημένα την βιβλιοφιλική αντίληψη, να τους οδηγήσουμε στην διαπίστωση πως οι βιβλιοθήκες δεν είναι μόνο κιβωτοί πνευματικών και ιστορικών μαρτυριών, αλλά και ενεργά πεδία καλλιέργειας της φαντασίας και του στοχασμού μας.
            Στην ανανεωμένη βιβλιοθήκη μας οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλούς τίτλους βιβλίων από τις εξής κατηγορίες: ελληνική και ξένη λογοτεχνία, ποίηση, θέατρο, ιστορία, λαογραφία, θρησκευτικά, τοπική ιστορία, ψυχολογία, φιλοσοφία, φιλολογία,εγκυκλοπαίδειες και λευκώματα.
            Οι υπεύθυνες καθηγήτριες της βιβλιοθήκης, Γεωργία Κωστάκη και Γεωργία Μικροπούλου προσκαλούν τους μαθητές του σχολείου μας να επισκεφτούν τη βιβλιοθήκη, να ενημερωθούν για το περιεχόμενό της και να δανειστούν το βιβλίο της επιλογής τους. Μετά την ανάγνωση οι μαθητές μπορούν να προτείνουν τα βιβλία που τους άρεσαν στους συμμαθητές τους μέσω της ιστοσελίδας και της εφημερίδας του σχολείου μας. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στις υπεύθυνες καθηγήτριες.

Γ. Μικροπούλου - ΠΕ02
Γ. Κωστάκη - ΠΕ02

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις, Εντυπώσεις, Συμβουλές... Η κατάθεση της γνώμης σας θα μας βελτιώσει!